luni, 12 decembrie 2016

Lisabona si Algarvde, 2 destinatii de vizitatat daca ajungi in Portugalia

Localizata in vestul coastei peninsulei Iberice, Portugalia este una dintre cele mai vizitate tari ale Europei datorita climei prietenoase, atractiilor exceptionale si preturilor accesibile. Geografia Portugaliei este foarte variata, de la munti ascutiti, pana la sate traditionale si plaje glorioase, astfel ca orice turist isi gaseste cate ceva de facut aici. Foarte cunoscute sunt si insulele Azores si Madeira pentru gradinile frumoase si peisajele spectaculoase, acestea fiind localizate in oceanul Atlantic.

Lisabona

Cei care aleg un bilet avion Portugalia, nu trebuie sa rateze capitala Lisabona, ce se intinde pe malurile raului Tagus, in apropiere de ocean. Oaspetii sunt intampinati de sapte coline, vreme perfecta, alei inguste, magazine deosebite, catedrale gotice, poduri impresionante si cartiere pline de culoare. Centrul vechi, Alfama, este o piata traditionala cu arhitectura rustica, ce adaposteste una dintre cele mai mari atractii, castelul Sf. George, insa o experienta unica este o calatorie cu faimosul tramvai 28, care duce catre cele mai importante zone din oras.
In plus, sunt disponibile 6 zboruri directe pe saptamana din Bucuresti catre Lisabona, avand o durata de mai putin de 5 ore si sunt operate de diferite companii, de la Blue Air, Wizz Air sau Hahn Air Systems, urmand ca de aici sa fie accesibile multe alte destinatii.

Algarve


Plaje superbe, orase pitoresti, centre istorice, gastronomie faimoasa, acestea sunt doar cateva dintre motivele principale pentru care regiunea Algarve merita explorata. Aceasta este amplasata in cel mai sudic punct al tarii si se remarca prin sate traditionale, stanci ascutite si dealuri punctate cu hoteluri si centre de relaxare. Faro este capitala regiunii, iar Lagos reprezinta punctul central pentru viata de noapte, zona fiind accesibila din Romania prin zbor cu escala in mai multe orase, precum Munchen, Berlin, Frankfurt, Lisabona, Zurich si nu numai, fiind promise de mai multi operatori precum Tarom, Lufthansa, Swiss sau Luxair.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu